PIZZA BEZ GLUTENU

Od 5 tygodni nie jem gutenu ani nabiału, a jak dobrze wiecie kocham nad życie pizzę i jest dla mnie wielkim bólem to, że nie tyle co nie mogę ale nie powinnam jej jeść 🥺 bo po co potem skręcać się przez godzinę z bólu wrr 
Dlatego trzeba było znaleźć jakieś rozwiązanie, bez sensu rezygnować z czegoś co lubimy.. co kochamy.. po co się męczyć skoro jest aż tyle rozwiązań..
Z pomocą przyszedł jak zwykle internet❤️

SKŁADNIKI:
*2 łyżki majonezu
*4 jajka
*350g sera chedar 
SOS:
*przecier pomidorowy
*czosnek
*ziółka (zioła prowansalskie, bazylia, oregano)
*chili
DODATKI:
*150g sera mozarella (wiórki albo w kostce)
*i co lubicie (u mnie ciemne oliwki, pieczarki podsmażone na maśle i pomidorki koktajlowe)
*albo szpinak z orzechami włoskimi i serem feta czy pieczarki z czerwoną cebulą z dodatkami bazyli i pomidorków koktajlowych

WYKONANIE:
Wymieszać jajka, majonez razem i wylać na papier do pieczenia. Piec 20 minut w 180 °C. Na opieczonym spodzie rozmarowujemy przecier pomidorowy rozmieszany z czosnkiem, chili i przyprawami.  Posypujemy składnikami jakie lubimy i serem, pieczemy do momentu stopienia się sera.
Jest BOSKA



Komentarze

Popularne posty