MUFFINKI JAJECZNE NA ŚNIADANIE
Wczoraj zostałam podpuszczona 😃 a może się sama podpuściła, hmmm. W każdym razie, zrobiłam to prawie z samego rana 😊😍 Muffinki wyszły bardzo fajne na pewno dietetyczne. Inspiracje czerpałam jak zawsze z Kwesti Smaku https://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/papryka/muffiny_jajeczne_z_papryka/przepis.html bo uważam go za najlepszy blog jaki powstał💕
Składniki:
Składniki:
- 1/3 kostki mrożonego szpinaku
- pół małej cukini
- kilka płatków marynowanej papryki
- 4 jajka
- 60 g sera feta
- ząbek czosnku
- mała papryczka chili
- sól i pieprz
- pół garści pietruszki
- masło
Wykonanie:
Piekarnik nagrzewamy do 185 - 190 stopni góra/dół. Szpinak podsmażamy na maśle i między czasie ścieramy na tarce o dużych oczkach cukinie ze skórką. Paprykę kroimy w drobną kostkę i pod koniec smażenia dorzucamy do reszty przyprawiając tym co lubimy - u mnie chili, pieprz, sól, czosnek. Całość wsypuje do miski i lekko studzę, dodaje chili, pietruszkę, jajka i wszystko mieszam. Do przygotowanych wcześniej foremek wylewam masę i wkładam do nagrzanego piekarnika. W oryginalnym przepisie czas pieczenia to tylko 15 minut. Nie wiem jakie macie piekarniki ale u mnie to tak nie działa 😕 bo potrzebowałam jakieś 25- 30 minut. Uprzedzając pytania odpowiem, że nie wiem dlaczego się tak dzieje może to wina mojego piekarnika, po prostu musicie obserwować czy to już ✌
Komentarze
Prześlij komentarz