JAJECZNICA Z MAŚLAKAMI
Kochani wczoraj dostałam kilka maślaczków od siostry i dzisiaj żałuję, że nie wyzbierałam jej wszystkich 😂 (dzięki Siorka♥️ nie znałam życia wcześniej 😘)
Pierwszy raz robiłam jajecznicę z grzybami. Zdarzało mi się jeść gdzieś na jakimś wyjeździe zrobiona przez kogoś ale ja mam swoje smaki, swój sposób pieczenia, dosmażania takie swoje "schizofrenie kulinarne" i zawsze mi czegoś brakowało.
Dzisiaj nie brakowało mi niczego💗🙈 (no może 🍷 ale było za wczesnieja, a ja dzisiaj jeżdze 🤔). Jajecznica wyszła na prawdę pyszna, aromatyczna i super oryginalna w smaku. Są sytuacje, że kupuje się coś w sklepie i okazuje się, że jest to rzecz, która fenomenalnie spełnia swoją funkcję i zastanawiacie się jak mogliście bez niej żyć... Ja zastanawiałam się nad tym jedząc tą jajecznicę 😁❤️😂
SKŁADNIKI:
*6 jajek
*5-7 maślaków
*1/3 dużej cebuli lub 1/2 małej
*masło
*pieprz, sól
*mała szczypta świeżego koperku
WYKON:
Maślaki drapiemy, odcinamy nadgryzione części o ile takie są i myjemy. Nagrzewany patelnie, wrzucamy masło i dorzucamy pokrojoną na drobno cebulkę plus większe kawałki grzybów. Smażymy razem, przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i solą. Jajka roztrzepuje w misce i dodaje koperek. Gotową masę dodaje do 🍄 i cebuli smażę na małym "ogniu" cały czas mieszając.
Ja uwielbiam jako dodatek grzanki z chleba tostowego pieczone w piekarniku z cieniutkimi plasterkami masła, skrojonego czosnku i sypkiego parmezanu (trochę zjarałam tym razem ale zajarałam się za bardzo robieniem jajecznicy 😁)
Rewelacja!!!!
Komentarze
Prześlij komentarz