MAKARON Z RUKOLĄ
Wczoraj na insta ktoś mnie "podjurgał" przecudownym zdjęciem obiadu z restauracji, który dosłownie pożerałam oczami bo była w nim moja ulubiona rukola i pomidorki koktajlowe. Chwilę pokrążyłam po domu pogrzebałam po książkach i poszłam gotować coś zupełnie innego. Otworzyłam lodówkę i zobaczyłam rukolę, która miała już drugi dzień i była już lekko ospała i sami wiecie, że nie mogłam pozwolić na to, żeby cała zwiędła, a skoro widziałam zdjęcie na którym teoretycznie widać było jak na dłoni co muszę dodać ze składników to czemu by nie spróbować? Poniżej przepis wg mnie 😉😉
SKŁADNIKI:
SKŁADNIKI:
- około połowy opakowania rukoli
- garść czarnych oliwek
- garść pomidorków koktajlowych (najlepiej jakiś słodkich)
- pół kostki szpinaku mrożonego
- parmezan
- chili
- sól
- pieprz
- makaron rurki około pół opakowania
- czosnek
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i w tym samym czasie odmrażamy szpinak. Do szpinaku dodałam już papryczki chili, rozgnieciony czosnek, sól i pieprz. Makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnie do szpinaku. Zmniejszamy ogień i dodajemy, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, rukole, oliwki i chwilkę mieszamy razem. Ja dodałam jeszcze do całości trochę parmezanu i soli której mi brakowało. Całość wyszła bajecznie śliczna i fajowa w smaku, na dodatek zrobiłam wszystko w max 10 może 15 minut bo kostka szpinaku się powoli rozmrażała. Polecam!
Komentarze
Prześlij komentarz