MAKARON Z RUKOLĄ

Wczoraj na insta ktoś mnie "podjurgał" przecudownym zdjęciem obiadu z restauracji, który dosłownie pożerałam oczami bo była w nim moja ulubiona rukola i pomidorki koktajlowe. Chwilę pokrążyłam po domu pogrzebałam po książkach i poszłam gotować coś zupełnie innego. Otworzyłam lodówkę i zobaczyłam rukolę, która miała już drugi dzień i była już lekko ospała i sami wiecie, że nie mogłam pozwolić na to, żeby cała zwiędła, a skoro widziałam zdjęcie na którym teoretycznie widać było jak na dłoni co muszę dodać ze składników to czemu by nie spróbować? Poniżej przepis wg mnie 😉😉

SKŁADNIKI:

  • około połowy opakowania rukoli
  • garść czarnych oliwek
  • garść pomidorków koktajlowych (najlepiej jakiś słodkich)
  • pół kostki szpinaku mrożonego
  • parmezan
  • chili
  • sól
  • pieprz
  • makaron rurki około pół opakowania
  • czosnek
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i w tym samym czasie odmrażamy szpinak. Do szpinaku dodałam już papryczki chili, rozgnieciony czosnek, sól i pieprz. Makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnie do szpinaku. Zmniejszamy ogień i dodajemy, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, rukole, oliwki i chwilkę mieszamy razem. Ja dodałam jeszcze do całości trochę parmezanu i soli której mi brakowało. Całość wyszła bajecznie śliczna i fajowa w smaku, na dodatek zrobiłam wszystko w max 10 może 15 minut bo kostka szpinaku się powoli rozmrażała. Polecam!







Komentarze

Popularne posty