GULASZ PAPRYKOWY
Za dużo papryki? Mam rewelacyjny przepis - myślę, że będę go robić w kółko. Na dodatek jest bezmięsny i mega aromatyczny.
SKŁADNIKI:
SKŁADNIKI:
- masło
- duża cebula
- 12 bardzo małych prawdziwków
- około 10 suszonych grzybów leśnych
- 250 g pieczarek
- 3 papryki
- 2 łyżki mąki ryżowej
- 2 l bulionu warzywnego
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 ogórki kiszone
- 3 łyżki ketchupu
- 1 pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz, chili, pół łyżeczki cukru
WYKONANIE:
Cebule obieram i wrzucam na masło, do tego prawdziwki (całe płatki), grzyby leśne (całe bo małe 😃), pieczarki (w paski), paprykę (w dużą i małą kostkę). Smażymy wszystko razem jeszcze z 3 minuty. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość oprószamy mąką i smażymy na większym ogniu przez około minutę, mieszając żeby się nie przypaliło, podlewamy bulionem i dusimy na małym ogniu około 30 minut. Dodajemy ketchup i drobno pokrojone ogórki. Doprawiamy i dodajemy pietruszkę. Do całości nie brakowało mi kompletnie nic.. Zupa była pachnąca, pyszna i jaka prosta.
Komentarze
Prześlij komentarz